Vaatetus - valmistusprosessi

Suunnittelu ja mitat

Asiakas ottaa yhteyttä ompelimoon ja varaa ajan suunnittelua ja mittojenottoa varten. Ompelimossa on paljon vaatetusalan lehtiä joita asiakas voi mallia valitessaan katsella. Asiakas voi myös tuoda kuvan jo valitsemastaan mallista tai kuva voidaan piirtää asiakkaan ohjeiden mukaan. Otetaan mitat ja sovitaan seuraava käynti.

Huom! Mittojenottohetkellä on hyvä jos asiakkaalla on yllään vaatteen kanssa käytettävät liivit sillä ne voivat vaikuttaa mittoihin hyvinkin paljon.

Ompelija piirtää kaavat ja valmistaa tarvittaessa sovitusvaatteen ompelimossa olevasta edullisesta kankaasta.

Ensimmäinen sovitus

Ensimmäisellä sovituskerralla tarkistetaan vaatteen sopivuus ja merkitään neuloilla ja liidulla tarvittavat muutokset. Sovitusvaate antaa mahdollisuuden nähdä miltä malli puettuna näyttää. Sovitusvaateetta voidaan leikata ja muotoilla mallin varmistamiseksi. Voidaan tehdä erilaisia kokeiluja. Sovitaan seuraava käynti.

Ompelija korjaa kaavat, leikkaa ja ompelee vaatteen oikeasta kankaasta.

Toinen sovitus

Toisella sovituskerralla tarkistetaan vaatteen sopivuus ja tarvittaessa merkitään neuloilla pieniä muutoksia. Helman-, hihojen-, lahkeiden- ym. pituudet tarkistetaan. Tässä vaiheessa asiakkaalla on hyvä olla mukana kengät joita aikoo vaatteen kanssa käyttää. Sovitaan seuraava käynti.

Ompelija tekee viimeiset korjaukset ja valmistaa vaatteen loppuun.

Kolmas sovitus

Kolmannella sovituskerralla tehdään lopputarkastus. Vaate puetaan päälle ja katsotaan että kaikki on varmasti kunnossa. Asiakas saa vaatteen mukaansa.

Mikäli malli ei vaadi sovitusvaatteen tekemistä voi sovituskertojen määrä vähentyä. Jos malli taas on mutkikkaampi voidaan tarvita enemmän sovituskertoja.

Ompelimo Cilja Q

Uusi osoite

Syrjäkatu 8 asunto 26
90130 Oulu
041-433 8541
ompelimo@ciljaq.fi

Avoinna pääsääntöisesti ma-pe klo 10-17 tai sopimuksen mukaan.